Denk mee over de naam van de nieuwe parochie!

Geachte parochianen,
De samenvoeging van de zes parochies Alphen, Baarle-Nassau, Chaam, Gilze, Riel en Ulicoten begint steeds meer vorm te krijgen. Op 1 januari 2020 is het zover en gaan we als één grote, nieuwe parochie verder. Ook al zullen de kerken hun “oude” naam behouden, de nieuwe parochie krijgt een nieuwe eigen naam. Wij willen u bij deze uitnodigen om met ons na te denken over de naam van onze toekomstige parochie. Het zou mooi zijn als uit de nieuwe naam zou blijken wie we willen zijn als parochie of als de naam van de parochie een band zou hebben met het verleden van onze regio.
Er zijn een aantal voorwaarden verbonden aan de nieuwe naam:
1) het is de naam van een heilige, bv H. Bonifatius, of H. Paus Johannes Paulus II, of de naam verwijst naar een openbaringsgegeven uit de bijbel of uit de traditie dat op Christus of Maria betrekking heeft, bv H Drie-eenheid, of Goede Herder, of OLV van Zeven Smarten of Maria ten Hemelopneming,
2) het kan niet gaan om een naam van een van de huidige parochies
3) de nieuwe parochienaam is nog niet in gebruik in ons bisdom.
We zien uw suggesties, voorzien van de motivatie waarom u deze naam geschikt vindt, graag tegemoet. Wilt u die vóór 6 januari 2019 mailen naar naam.nieuwe.parochie.alphen.gilze@gmail.com of afgeven op een van de parochiesecretariaten van onze 6 kerken? Doe uw suggestie in een envelop en schrijf op de envelop dat het om de naam van de nieuwe parochie gaat. Uit alle suggesties zullen we enkele namen selecteren. Daarna gaan we u – parochianen van de nieuwe parochie – vragen welke naam uw voorkeur zou hebben.
Maar eerst ontvangen we graag uw suggesties voor de naam van onze nieuwe parochie. We zijn erg benieuwd!
Regiobestuur samenwerkingsverband Alphen-Gilze

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *