‘112 als iedere seconde telt’

De meeste mensen kennen deze tekst. Al ruim 11 jaar gebruiken we ‘als iedere seconde telt’. Eerder was het alarmnummer 112 ook bekend, maar werd de slogan ‘daar red je levens mee’ er aangekoppeld. Hoe dan ook: iedereen weet dat je 112 moet bellen in geval van nood. En we kunnen er vreselijk kwaad op worden als de ambulance, de brandweer of de politie ‘te laat’ komt. We hebben een ‘aanrij-tijd’ afgesproken en daar moeten de hulpdiensten zich aan houden.

In de binnenlanden van Kameroen geldt dat natuurlijk ook. Helaas telen ze daar niet in secondes, want de wegen zijn bijna onbegaanbaar. Ambulances, politie en brandweer komen vaak ‘te laat’. Men raakt er aan gewend. Het is niet anders. Er sterven mensen (onnodig) omdat hulp te laat komt.

Gelukkig zijn er mensen die daar wat aan willen doen. We kennen ze als missionarissen. Mannen en vrouwen die hun tijd inzetten om mensen in afgelegen streken te helpen. Wij kunnen ze meehelpen. We hoeven er niet voor naar de binnenlanden te trekken. We kunnen dat doen vanuit onze luie stoel.
Als wij vinden dat ‘iedere seconde telt’ voor ons, dan geldt dat ook voor hun. Help daarom met een financiële bijdrage in de extra collecte dit weekend in de kerken, bestemd voor MIVA: Missie Verkeersmiddelen Aktie. De missionarissen willen graag 6 auto’s, terreinwagens, om mensen in de binnenlanden tijdig te kunnen bereiken.
Help ze op weg met uw gulle gift: bankrekening NL 42 INGB 0000 0029 50.
In de folder die u in de kerk vindt, staat het nog eens beschreven. Er staat ook een puzzel in. Als u die oplost val u misschien in de prijzen.
De oplossing is: geef meisjes in Kameroen een toekomst.
Geef ze een toekomst: iedere seconde telt.
Diaken Gerrit Fennema