Kennismaking met Diaken Stefan Lange.

Stefan is getrouwd in 1991 en vader van drie dochters, van 20, 19 en 17,5 jaar oud.
Wilde vroeger beroepsmilitair worden, na een dienstongeval is dit veranderd daarna veel andere functies bekleed in allerlei bedrijven.
Speelde al heel lang met de gedachte om priester, diaken te worden.
Zijn vrouw studeerde theologie door een gesprek met haar voor haar studie kwam het inzicht , zij heeft de studie niet afgemaakt Stefan wel.

God zoekt geen geschikte mensen hij maakt ze.
Deze slogan heeft hem de inspiratie gegeven om zijn roeping handen en voeten te geven.
Terugkijkend, zijn er veel dingen die hij meegemaakt heeft in zij leven waardoor hij tot de beslissing gekomen is om aan deze roeping gehoor te geven en door te zetten.
Wat hij heel belangrijk vind is dat de mensen de vreugde van het geloof weer ontdekken en voelen.
Mensen zijn gewend van oudsher om naar de kerk te gaan. Maar nemen ze het geloof mee door de week om er iets mee te doen?
Zelf heeft hij altijd veel inspiratie gevonden in de gemeenschap van Chemin- Neuf waar hij novice is.

Belangrijkste doel in zijn taken hier in de regio:
Mensen de vreugde van het geloof te laten herontdekken
Mensen bijstaan in de vreugdevolle en verdrietige momenten in het leven
Hopelijk kan en mag hij nu en in de toekomstige nieuwe parochie met veel plezier zijn werk doen.
Namens de Parochie wensen wij hem veel succes en hopen op een vreugdevolle samenwerking.

Namens het parochiebestuur,
H. Antonius Abt Riel