Christus Koning

Profeten zijn meestal boeren op klompen, ze spreken een taal die ruig is, onbeschaafd en soms onuitstaanbaar voor beschaafde burgers.
Ik ken een profeet die gekleed is in een kameelharen jas, die als voedsel honing en wilde sprinkhanen eet. Een profeet die zegt dat er na hem iemand anders komt. En er komt een ander, een mens die zó gelooft in het oude verhaal van god en mensen, dat hij het gaat doen.
Jij, profeet uit Nazareth, twee keer duizend jaar oog in oog met ons. Jij, die eraan begonnen bent met steen voor steen een huis te bouwen waar iedereen kan wonen Daar lees jij jouw evangelie. Je kijkt ons aan en daagt ons uit te doen wat jij doet. Wij leggen steen op steen en bouwen huizen waar mensen jou kunnen ontmoeten. Maar het lijkt alsof er steeds minder mensen zijn die naar jou willen luisteren, die jou willen ontmoeten.
Daarom wil ik je vragen jouw geest te sturen en ons wakker te schudden uit onze dromen, uit onze kleine wereld. Om het ‘ik’ van ons af te schudden en ons tot ‘wij’ te maken. Ik ben te veel met mezelf bezig geweest en dacht dat het wel goed zou komen. Anderen dachten dat ook. Het is niet gelukt. Ik erken dat ik anderen nodig heb; een profeet op klompen en in een kameelharen jas.
Jezus, geef mij kracht en leer mij, en anderen te staan voor wat wij zeggen: jouw verwachten wij te ontmoeten in een parochie die we nu steen voor steen opbouwen.
Diaken Gerrit Fennema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *