Keer je om

Sint Jan de Doper was iemand met een duidelijke boodschap: gooi het roer om, bekeer je, maak ruimte in je hart en in je leven zodat God erin geboren kan worden. Op deze tweede zondag daagt Johannes ons uit om een draai te maken.
Advent is een tijd van verwachten. Een tijd ook van proberen om ons hart open te maken op de manier waarop Jezus ons heeft voorgeleefd, hoe we God en onze medemensen kunnen liefhebben.
Advent is de tijd waarin we op zoek gaan naar mensen die ons de weg kunnen wijzen. Zo iemand was en is Sint Jan de Doper.
“Keer je leven om,” zegt Johannes. “Keer elk leven om dat gebouwd is op het fundament van ieder-voor-zich”.
Laten wij ons omkeren, een draai maken. Samen de weg gaan die Johannes ons wijst. Samen ook als nieuwe parochie met Johannes als patroon. Daarom steken we de tweede kaars aan op de Adventskrans als teken van uitzien naar groeiend licht. Licht dat onze weg zal gaan verlichten, maar hopelijk ook ons hart en ons leven.
Advent is uitzien naar Jezus en met Johannes de weg klaarmaken en samen op zijn geboorte wachten. Het is je huis en je hart klaarmaken, zodat het Kind er welkom is.
We maken ons op voor de komst van de Heer zelf door in de goede richting te lopen: geen kromme redeneringen, maar rechte paden.
Johannes wijst ons die weg. Wij hoeven ons alleen maar om te keren.
Diaken Gerrit Fennema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *