Gemengd koor St. Caecilia

Gemengd koor St.Caecilia verzorgt éénmaal per veertien dagen de gezangen tijdens de zondagse eucharistieviering.
Repetitie: iedere maandagavond (m.u.v. de vakantieperiodes) volgens een vastgesteld rooster (mannen, dames, gemengd).
Contactpersoon: Agnes van Rijswijk tel. 013-5181468

Het kerkkoor van Riel bestaat misschien al enkele eeuwen want de huidige parochiekerk van Riel heeft haar eeuwfeest al gevierd. En daarvoor kende Riel al een kerk. Volgens de statuten is het koor opgericht medio mei 1929. In 2004 hebben we dan ook ons 75 jarig jubileum gevierd.
In 2014 is het 85 jarig bestaan gevierd en in 2019 hopen we het 90 jarig feest te kunnen vieren.

In 1977 kwamen de dames erbij en werd het een gemengd koor. Het koor bestaat momenteel uit 17 zingende en 2 ondersteunende leden, 5 heren en 12 dames.
Het zou fijn zijn als er nog enkele leden bij zouden komen. De gemiddelde leeftijd van het koor ligt nu ruim boven de 76 jaar, dus kunnen we wel wat versterking gebruiken.
Het repertoire bestaat uit Latijnse en Nederlandse gezangen, met ook enkele Engelse en Franse liederen.
Was er in de jaren ’90 een groeiende belangstelling voor het koor, is er nu toch wel enigszins een terugloop.
Dus wie graag zingt, kom erbij.

Het geheel staat onder leiding van Organist/Pianiste/Dirigent Marjola Lischi
Voor nadere informatie kunt u terecht bij de contactpersoon vermeld bovenaan de pagina