Daily Archives: 19 oktober 2020

Verjaardag vieren

Elk jaar vieren we onze verjaardag. We zijn een jaartje ouder. Dat geeft ons een gelukkig en dankbaar gevoel. Alle reden voor een feestje.
In de Kerk vieren we ook verjaardagen, meestal betekent dat de herinnering aan de geboortedag of sterfdag van een heilige. Hoe dan ook: we vieren het leven met ‘ups en downs’. Helaas is het in deze coronatijd wat meer down. Een echt feest zit er niet in. We kunnen niet met z’n allen naar de kerk. Dat is jammer. Maar er glooit licht. De beperkingen zijn minder geworden. Er lijkt steeds meer mogelijk. Het zal deze week nog niet zo zijn dat we allemaal naar Alphen kunnen komen om in de parochiekerk de geboortedag van onze Sint Jan te vieren. Onze parochiepatroon verjaart op 24 juni. We vieren dat met een plechtige eucharistieviering op zondag 27 juni om 10.00 uur in de parochiekerk.
Ondanks de nog geldende beperkingen hopen wij uit alle parochiekernen mensen gastvrij te mogen ontvangen. We kunnen elkaar en onze Sint Jan nog niet ‘persoonlijk’ feliciteren met deze mooie dag. Helaas geen koffie en gebak.
Zijn verjaardag vieren kunnen we wel, en dat doen we van harte!

diaken Gerrit Fennema

Diaken Gerrit Fennema